5 кращих суші-барів Києва
Суші в столиці з'явилися досить давно, і вже майже кожен киянин без проблем відрізнить роли-маки від суші-нігірі, а соєвий соус і васабі використовується навіть на домашній кухні. Я виділив ТОП-5 кращих суші-ресторанів Києва, які задовольнять запити навіть найвимогливіших цінителів японської кухні.
«Нобу» – вул. Шота Руставелі, 12
Середній чек – 340 грн
Ресторан мережі «Козирна карта» є беззаперечним №1 у Києві для любителів суші. Інтер'єр закладу радує своїм затишком і комфортом – м'які дивани, відокремлені кабінки, натуральні матеріали.
Меню «Нобу» радує гостей смачними та вишуканими стравами, приготованими на традиційній японській жарці – теппані.
«Жовте море» – пр-т. Героїв Сталінграда, 8
Середній чек – 300-350 грн
Мережа суші-барів від відомого столичним гурманам ресторатора Олександра Орлова. Оформлення інтер'єру та архітектура закладів виконані в кращих традиціях японського мінімалізму.
Асортимент меню – лаконічний і обдуманий, а коктейльну карту для мережі ресторану готував один з кращих барменів СНД – Олександр Кан.
«Євразія»
Середній чек – 350-400 грн
Мережа суші-ресторанів «Євразія» запрошує в унікальну гастрономічну подорож, що об'єднує японські традиції з розмаїттям азіатської кухні.
У меню представлений широкий асортимент суші та ролів із можливістю доставки. Наприклад, ви можете замовити суші-сет по Києву або відвідати один із ресторанів «Євразія» особисто, щоб насолодитися вишуканими стравами в приємній обстановці.
«Татамі» – вул. Дніпровська набережна, 33
Середній чек – 340 грн
З першого погляду на цей ресторан відчувається японський колорит. Концепція ресторану – камерний затишок.
Страви тут дійсно якісні і приготовані дуже професійно. Сушисти «Татамі» готують великий вибір традиційних ролів, гунканов, нігірі, та інших вишукувань японської гастрономії.
Touch Café – вул. Шота Руставелі, 16
Середній чек – 420 грн
Лаунж-ресторан мережі Carte Blanche. Він розділений на основний зал і 2 VIP-зали, так що тут можна добре провести час навіть у великій компанії.
Паназіатська кухня з європейським акцентом підійде як відданим суші-манам, так і тим, хто тільки збирається спробувати суші вперше. Як і в інших закладах з мого рейтингу обслуговування тут на вищому рівні.